Είσαι έγκυος?

Η εγκυμοσύνη αποτελεί τη μεγαλύτερη χαρά μέσα στην οικογένεια γιατί ένας νέος άνθρωπος έρχεται στη γη. Η νέα ζωή ξεκινά να μεγαλώνει μέσα στο σώμα της μητέρας του και έρχεται στο κόσμο μετά από 9 μήνες. Το σώμα της μητέρας περνά από μεγάλες αλλαγές μέχρι να καταφέρει το στόχο του. Η μάνα έρχεται να αντιμετωπίσει την αλλαγή του βάρους της, τους πόνους στη μέση, την ακράτεια, τα αναπνευστικά προβλήματα, την αλλαγή του καρδιοαγγειακού συστήματος, ορμονικές αλλαγές κ.λπ.

pregnant-center-of-gravity

Η γυναίκα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση καθώς δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει για να ανακουφίσει το σώμα της χωρίς να βλάψει το μωρό της. Η φυσιοθεραπεία από εξειδικευμένους ανθρώπους σε αυτό το κομμάτι, είναι η καλύτερη λύση καθώς μέσα από φυσικά μέσα θα ανακουφιστεί η μαμά χωρίς κάποιο πρόβλημα για το μωρό. Τα μέσα της φυσιοθεραπείας που μπορουν να χρησιμοποιηθούν για εγκύους είναι.

  • χαλαρωτική μάλαξη που σκοπό έχει να ηρεμήσει και να ανακουφίσει τη μητέρα από τους πόνους, τις κράμπες, την κατακράτηση υγρών, τη δυσκοιλιότητα κ.α.
  • ελαφριά θεραπευτική άσκηση που θα βοηθήσει να κρατήσει σε φόρμα το σώμα αλλά και τη διευκόλυνση την ώρα της γέννας.
  • ασκήσεις για την ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και την ακράτεια (Kegel ασκήσεις).
  • εκμάθηση σωστής στάσης τους σώματος όσο το κέντρο βάρους αλλάζει από την αύξηση του βάρους. kegel-exercise_floor_large

Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές απαιτήσεις, που αυτό εξατάται από τον αριθμό των παιδιών που έχει κάνει, απο το βάρος του μωρού, από την ανατομία της μητέρας, από προϋπάρχοντα προβλήματα στη μέση, από την ηλικία, το κανονικό βάρος κ.α. Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη μέσα από τη λήψη ενός ιστορικού και έπειτα αρχίζει η φυσιοθεραπεία με σκοπό να βοηθήσει τη μάνα στη πορεία των 9 μηνών.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s