ΚΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η καρδιά είναι ένας μικρός μυς ο οποίος δίνει ενέργεια σε όλα τα όργανα και στο δέρμα, μέσω του αίματος που μεταφέρεται με την βοήθεια των αρτηριών, των φλεβών και των αιμοφόρων αγγείων. Μαζί με το αίμα φτάνουν στα όργανα και στο δέρμα ορμόνες, θρεπτικά συστατικά και απομακρύνονται όλα τα βλαβερά στοιχεία που υπάρχουν σε αυτά.

Όταν υπάρχει κακή κυκλοφορία τότε οι ποσότητες του αίματος που φτάνουν σε κάποια μέρη του σώματος είναι ελάχιστη και αυτό γιατί κάποιοι παράγοντες το εμποδίζουν να φτάσει. Οι κύριες αιτίες είναι το κάπνισμα, οι ανθυγιεινές τροφές, η παχυσαρκία, το άγχος, η καθιστική ζωή κ.α που προκαλούν στένωση των οδών στους οποίους το αίμα κυκλοφορεί.

shutterstock_60419377-300x198

images

Η κακή κυκλοφορία του αίματος αν δεν αντιμετωπιστεί προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο, στην καρδιά, στο ήπαρ, στους νεφρούς και στα χέρια ή τα πόδια. Μπορεί να εμφανιστεί και σε νεαρή ηλικία αλλά περισσότερο σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, παίζει ρόλο βέβαια και ο τρόπος ζωής όσο περισσότερες καταχρήσεις γίνονται και διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο πιο νωρίς θα εμφανιστεί.

Poor-Circulation

Τα συμπτώματα που μπορείτε να εντοπίσετε είναι φλεβίτιδα και κόκκινες κηλίδες στα πόδια, αραίωση των μαλλιών, φαγούρα στο δέρμα, ξηροδερμία και αδύναμα νύχια.

Πέρα από τη βελτίωση της διατροφής, τη μείωση του άγχους, σημαντική βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος έχει αποδειχθεί με την ένταξη της άσκησης σε καθημερινή βάση.

Ένας τρόπος για να μάθετε αυτές τις ασκήσεις είναι να επισκεφτείτε τον φυσιοθεραπευτή σας, ο οποίος σύμφωνα με την λήψη του ιστορικού σας και την αξιολόγηση που θα σας κάνει θα διαμορφώσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για εσάς το οποίο θα αυξήσει τα επίπεδα της κυκλοφορίας του αίματος. Μαζί με το ασκησιολόγιο που θα σας δοθεί είναι καλό να βάλετε και άλλες απλές δραστηριότητες από μόνοι σας στη ζωή σας όπως το περπάτημα, το ποδήλατο κ.α, προτιμήστε να πηγαίνετε στη δουλειά σας με τα πόδια και γυρνώντας σπίτι συμπληρώστε το πρόγραμμα σας με τις ασκήσεις που θα σας δοθούν. Δεν είναι ανάγκη να ζορίσετε τον εαυτό σας, η τακτική ασκήση ήπιας έντασης θα βοηθήσει όχι μόνο την κυκλοφορία του αίματος σας αλλά όλο το σώμα, όπως και την ψυχολογία σας.

woman running on a mountain road at summer sunset

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s