Εφαρμογή Υπέρηχου στην Ανάπλαση του Ιστού

Ο τρόπος ανάπλασης του ιστού είναι μια περίπλοκη κλιμακωτή σειρά χημικών διαδικασιών, που οδηγεί στην δημιουργία ουλώδη ιστού.

Μπορείτε να δείτε τις διάφορες φάσεις της επιδιώρθωσης του ιστού, μέρα με τη μέρα στο σχεδιάγραμμα που ακολουθεί. Τη διαίρεση στην αιμορραγική φάση, τη φλεγμονώδη, τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και την τελική ανάπλαση του ιστού.

8_phases-plain.png.jpg

O υπέρηχος επιταχύνει την διαδικασία της φλεγμονώδους φάσης. Η φλεγμονή είναι μια διαδικασία κατά την οποία τα λευκά κύτταρα του αίματος παράγουν ουσίες που σκοπό έχουν να προστατεύσουν τον οργανισμό από κάποια μόλυνση και από “ξένα σώματα”, όπως βακτηρίδια και ιούς.

Κατά την διάρκεια του πολλαπλασιασμού των κυττάρων ο υπέρηχος έχει ως αρχικό στόχο να επέμβει στους ινοβλάστες, στα ενδοθηλιακά κύτταρα και στους μυοϊνοβλάστες. Αυτά είναι τα κύτταρα, τα οποία είναι ενεργά κατά την διάρκεια της ύπαρξης ουλής και ο υπέρηχος σε αυτή την περίπτωση αυξάνει την αποδοτικότητα της δημιουργίας αυτών των κυττάρων.

shutterstock263796002

Στο τελικό στάδιο ανάπλασης του ιστού, υιοθετούνται χαρακτηριστικά που υπήρχαν πριν την καταστροφή του. Η όλη διαδικασία διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να φτάσει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.

Με λίγα λόγια ο υπέρηχος είναι ένα μηχάνημα που επιταχύνει την ανάπλαση του κατεστραμμένου ιστού και των κυττάρων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s