ΜΥΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

Η άσκηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και οι περισσότεροι άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας ακολουθούν ή θα ήθελαν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης. Συγκεκριμένα τα προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης περιλαμβάνουν ασκήσεις που:

  • αυξάνουν τη δύναμη των μυών και των οστών,
  • αυξάνουν τη μυϊκή μάζα,
  • αυξάνουν το συνδετικό ιστό,
  • μειώνουν τις πιθανότητες τραυματισμού,
  • μειώνουν το σωματικό λίπος,
  • προλαμβάνουν την οστεοπόρωση,
  • αυξάνουν την καλή διάθεση,
  • μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη.

PruHealth_health_f_2811677b.jpg

Η ενδυνάμωση πρέπει να ξεκινά σταδιακά και η δυσκολία των ασκήσεων να αυξάνεται με τον καιρό, ώστε ο οργανισμός να προετοιμάζεται σταδιακά για να δεχτεί τα νέα ερεθίσματα και κάθε φορά που δυσκολεύται να ανταποκρίνεται θετικά με επιπλέον ενδυνάμωση. Η προπόνηση ξεκινά πάντα με προθέρμανση, έπειτα το κύριο μέρος που είναι η ενδυνάμωση των μυϊκών ομάδων και κλείνει με αποθεραπεία. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την άσκηση είναι βάρη, αλτίρες, λάστιχα, μηχανήματα και το ίδιο το σωματικό βάρος.

1286578-bigthumbnail

Είναι απαραίτητο να μην γυμνάζουμε καθημερινά τις ίδιες μυϊκές ομάδες, καλό θα ήταν ο ειδικός που θα σας αναλάβει να σας φτιάξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα αλλάζει καθημερινά τα μέρη που θα γυμνάζεται, ώστε να μην υπάρξει υπερκόπωση των μυών. Ο ειδικός διαμορφώνει το πρόγραμμα σας σύμφωνα με το σωματικό σας βάρος, την ηλικία, την τωρινή φυσική σας κατάσταση και ανάλογα με τους στόχους σας. Ο ρυθμός της ενδυνάμωσης πρέπει να αλλάζει από έντονο σε ήπιο και το αντίθετο, ώστε ο οργανισμός να μην συνηθίσει αλλά να έχει και το χρόνο να ξεκουραστεί με πιο ήπιες ασκήσεις και να επανέλθει δυναμικά.

30-superhero-bulk-up.w529.h352

Επειδή πάντα χρειαζόμαστε ένα κίνητρο για να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, βάλτε μακροχρόνιους στόχους που θα βελτιώσουν το πως νιώθετε με τον εαυτό σας και τη ζωή σας. Μη δυσανασχετείτε αν τα αποτελέσματα έρχονται αργά, σιγά, σιγά θα πετύχετε τους στόχους σας και όταν φτάσετε εκεί που θέλετε συνεχίστε για να έχετε για πάντα έναν υγιή και ασφαλή τρόπο ζωής.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s