ΠΑΛΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ? ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΠΙΑ!

Η συχνότερη μορφή πονοκεφάλου είναι ο πονοκέφαλος τάσης. Εμφανίζεται σταδιακά και ο πόνος αντανακλά σε ολόκληρο το κεφάλι, τον λαιμό και τους ώμους, με ισχυρό μυϊκό σπασμό στην περιοχή.

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ?

Οι λόγοι που προκαλούν τον πονοκέφαλο τάσης είναι:

H λάθος στάση του σώματος: όταν εργάζεστε σε γραφείο με το κεφάλι συνέχεια κάτω, η περιοχή του αυχένα συσπάται και αναπτύσσεται συνήθως άσηπτη φλεγμονή.

Το άγχος: η κοφτή αναπνοή κάνει το σώμα σας να είναι διαρκώς σε ένταση, αφοoi ύ οι μύες του αυχένα συσσωρεύουν ενέργεια που τελικά δεν δαπανάται πουθενά.

Οι διαταραχές του ύπνου: όταν ο οργανισμός σας συνηθίζει να λειτουργεί κάτω από πιεστικές συνθήκες, δυσκολεύεται να χαλαρώσει και οι μύες βρίσκονται σε διαρκή σύσπαση.

Λάθος μαξιλάρι: δεν στηρίζεται σωστά το κεφάλι και ο λαιμός σας, κατα συνέπεια οι μυς συσπώνται ή κάποιο νεύρο πιέζεται και ξυπνάτε με πονοκέφαλο.

Έντονη άσκηση: υπερ-στρεσάρετε η περιοχή της αυχενικής μοίρας.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ?

Όχι! ΑΛΛΑ η αλόγιστη χρήση αναλγητικών σε χρόνια βάση, θα κάνει τον οργανισμό σας ανεκτικό σε τέτοιου είδους χάπια και τον πονοκέφαλο να συνεχίζει να σας ταλαιπωρεί. Επιπλέον, δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε, να συγκεντρωθείτε στον χώρο εργασίας σας και να διασκεδάσετε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Βασική προϋπόθεση είναι να πάρετε τον έλεγχο στα χέρια σας, αντί να βρίσκετε υποκατάστατα, που ενδεχομένως προσωρινά να σας προσφέρουν ανακούφιση.

Ζητήστε τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή σας, η εκτέλεση μίας σειράς από κλινικούς ελέγχους μπορεί να δώσει πολύ σημαντικές πληροφορίες για το κυρίαρχο εμπλεκόμενο αίτιο.

Η ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Αρθρική Κινητοποίηση ( Manual Therapy): είναι ένα ειδικό κομμάτι της φυσιοθεραπείας για την αποκατάσταση των νευρο-μυϊκών-σκελετικών προβλημάτων,μέσα από τη χρήση ειδικών τεχνικών που περιλαμβάνουν χειρισμούς & θεραπευτικές ασκήσεις.

Ηλεκτροθεραπεία: Tens, laser, υπέρηχος,ιοντοφόρεση,διαδυναμικά κ.α

Τεχνικές Mαλακών Mορίων (θεραπευτική μάλαξη)

Kinesio Taping: Οι μοναδικές ιδιότητες της ταινίας δημιουργούν ένα πανίσχυρο εργαλείο για τη θεραπεία και την υποστήριξη μυϊκών/σκελετικών διαταραχών και τη βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας του σώματος.

Διόρθωση στάσης: μέσα από ασκήσεις βελτίωσης της ελαστικότητας και της δύναμης των μυών.

Εκπαίδευση (Εργονομία) 

Επιλογή σωστού μαξιλαριού και στρώματος για τον ύπνο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s