Καιρικοί Πόνοι

Η αλλαγή του καιρού και η αύξηση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα μπορούν να επιφέρουν πόνο στα επώδυνα σημεία του μυοσκελετικού μας συστήματος. Το ίδιο υποστήριξε και ο Ιπποκράτης, αφού το μεγαλύτερο μέρος του σώματος μας αποτελείται από νερό είναι λογικό να επηρεαζόμαστε.

Οι πιο ευάλωτοι είναι όσοι υποφέρουν από:

Ρευματοπάθειες με πόνους στα άκρα.

Μετατραυματικές αρθρίτιδες και αρθριτικά.

Μετατραυματικά κατάγματα (στον καρπό, στον ώμο, στο γόνατο και στο ισχίο).

Παθήσεις όπως οσφυαλγία, ισχιαλγία και αυχενικό σύνδρομο.

Όσοι ζουν μόνιμα σε περιοχές με αυξημένη υγρασία π.χ. η Κύπρος, παρουσιάζουν εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο μυοσκελετικό τους σύστημα. Οι έρευνες αναφέρουν πως η υγρασία επιδρά σε κάποιους υποδοχείς των αρθρώσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται φλεγμονή στην περιοχή και πόνος.

Δεν έχει ηλικία

Ακόμη και νέοι ανθρώποι μπορεί να παραπονιούνται για πόνο στις αρθρώσεις, όπως και για πονοκεφάλους και αλλαγές στη διάθεση λόγω υγρασίας.

Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων είναι προτιμότερο να γίνει με φυσικούς τρόπους και να αφήσουμε στην άκρη τα χάπια που έχουν επιβαρύνει την υγεία μας σε αρκετά μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα.

Φυσιοθεραπεία

Κρυοθεραπεία: Προκαλεί αγγειοσυστολή που έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη μείωση της φλεγμονής που επιφέρει πόνο.

Θερμοθεραπεία: Έρχεται περισσότερο αίμα στη περιοχή το οποίο αυξάνει το μεταβολισμό, ελαττώνει το μυϊκό σπασμό και τη δυσκαμψία των αρθρώσεων. Επίσης βοηθά στην απομάκρυνση των άχρηστων μεταβολικών προϊόντων, άρα μείωση της φλεγμονής.

Ηλεκτροθεραπεία: Με τη σωστή εφαρμογή, παρέχεται αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση (Tens, laser, υπέρηχος, διασταυρούμενα κ.α.)

Κινησιοθεραπεία: Έχει τον κυρίαρχο ρόλο στην άσκηση και κυρίως της ελεγχόμενης και εξατομικευμένης άσκησης.

Εκπαίδευση: Ο φυσιοθεραπευτής πρέπει να διδάξει στον ασθενή ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και χαλάρωσης για την περιοχή που πάσχει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s