Οι Υπηρεσίες Μας

“Αρωγή” Κέντρο Φυσιοθεραπείας και Αποκατάστασης

Στην “Αρωγή” στόχος μας είναι να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες για να σας παρέχουμε την καλύτερη φροντίδα. Χρησιμοποιώντας την πρακτική βάσει στοιχείων, στα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου, διασφαλίζουμε ότι οι ασθενείς και πελάτες μας θα λάβουν κάθε φροντίδα που χρειάζονται.

Παρακαλούμε αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το φυλλάδιο που περιγράφει μερικές από τις παρεμβάσεις φυσιοθεραπείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του τραυματισμού ή της κατάστασής σας.

Εάν έχετε περαιτέρω απορίες, μη διστάσετε να ζητήσετε περισσότερες λεπτομέρειες από τα μέλη του προσωπικού μας.

Θεραπεία με λέιζερ

Η αγωγή με λέιζερ στην φυσιοθεραπεία είναι επίσης γνωστή ως θεραπεία με λέιζερ χαμηλού επιπέδου (LLLT).
Χρησιμοποιεί ενέργεια φωτός με στόχο τραυματισμούς, οξείες και χρόνιες, και βοηθά στην επούλωση των ιστών. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του πόνου.

Βοηθώντας το σώμα να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, το λέιζερ μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο επούλωσης, δουλεύοντας μαζί με τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Η θεραπεία με λέιζερ έχει αποδειχθή οτι προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα κατά τη θεραπεία των νεύρων, των μυών και των τενόντων.

Το LLLT είναι ασφαλές για χρήση μαζί με άλλες τεχνικές φυσιοθεραπείας. Πολλοί ασθενείς αναφέρουν θετικά αποτελέσματα μετά από μία μόνο θεραπεία, αν και ο μέσος αριθμός των θεραπειών που απαιτούνται για να δείτε μια σημαντική βελτίωση στη μείωση του πόνου είναι τρεις με τέσσερις.

Χειρισμός των Μαλακών Ιστών

Μαλακοί ιστοί περιλαμβάνουν την περιτονία, τους μύες, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τα νεύρα. Αν και θεωρείται μασάζ, χρησιμοποιεί ποικιλία από τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

1. Απελευθέρωση μυών

2. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

3. Μείωση του οιδήματος

4. Αύξηση της ευελιξίας

5. Διάλυση του ουλώδη ιστού

Ανάλογα με την κατάστασή σας, ο φυσιοθεραπευτής θα αξιολογήσει ποιες τεχνικές επεξεργασίας θα είναι πιο αποτελεσματικές. Σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις, θα πρέπει να ληφθεί μια ολιστική προσέγγιση για να διασφαλιστεί η καλύτερη θεραπεία.

Τεχνικές Κινητοποίησης Αρθρώσεων

Χρησιμοποιώντας την Maitland Concept χειραγώγησης, η αρχική συνεδρία σας θα ξεκινήσει με μια λεπτομερή αξιολόγηση. Ο θεραπευτής σας θα εκτελέσει έπειτα μια ποικιλία από τεχνικές χειρισμού με βάση την κατάστασή σας.

Οι κύριοι στόχοι αυτών των τεχνικών είναι:

1. Η μείωση του πόνου

2. Βελτιωμένο εύρος της κίνησης

3. Μειωμένη δυσλειτουργία

4. Μειωμένη ακαμψία

Όταν πραγματοποιείται σε συνδυασμό με τη σωστή συνταγή ασκήσεων, θετικά αποτελέσματα μπορούν να γίνουν αισθητά μέσα σε σχετικά μικρό αριθμό θεραπευτικών συνεδριών.

Συνταγή Ασκήσεων

Συνταγή ασκησεων είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τεντώματα, ενδυνάμωση, ισορροπία και ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας και είναι προσαρμοσμένα για κάθε μεμονωμένο ασθενή.

Ο φυσιοθεραπευτής και ο ασθενής συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλά σχηματισμένου πρόγραμματος άσκησης που είναι:

1. Ειδικό για τις ανάγκες του ασθενούς

2. Με επίκεντρο τις αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες της καθημερινής ζωής του ασθενούς

3. Εντός των ορίων και το χρονικό πλαίσιο που ο ασθενής μπορεί να διαχειριστεί άνετα.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα και να επιταχύνθεί ο χρόνος αποκατάστασης.

Kinesiology Taping

Η ειδική ταινία δουλέυει επηρεάζοντας δέρμα, περιτονία, μύες, λεμφικό και νευρολογικό σύστημα. Βοηθά στην ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπευτεί.

Ο Φυσιοθεραπευτής έχει εκπαιδευτεί ειδικά για την σωστή τοποθέτηση της ταινίας και χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές για:

1. Αύξηση του εύρους της κίνησης

2. Μείωση του πόνου

3. Υποστήριξη τραύματος

4. Μείωση του οιδήματος

5. Βοήθεια την μυϊκή λειτουργία

Ηλεκτροθεραπεία

Η Ηλεκτροθεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί στην φυσιοθεραπεία από το 1950, και επιστημονικά στοιχεία έχουν αποδείξει τα θετικά αποτελέσματά της, και στόχος της είναι να μειώσει τον πόνο και να βελτιώσει το εύρος της κίνησης.

Τύποι ηλεκτροθεραπείας που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν:
1. Interferential therapy – Οι ηλεκτρικές ωθήσεις χρησιμοποιούνται για να παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο, διέγερση των μυών, αυξημένη τοπική ροή αίματος ή να μειωθεί το οίδημα.

2. Ultrasound – τα ηχητικά κύματα μεταφέρονται στους υποκείμενους ιστούς, και έχουν θετική επίδραση στους τραυματισμένους και δυσλειτουργικούς τένοντες, συνδέσμους, περιτονία, αρθρώσεις και ουλώδη ιστού.

3. TENS – η διαδερμική ηλεκτρική νευρική διέγερση είναι μια μέθοδος της ηλεκτροθεραπείας που έχει ως στόχο να παρέχει συμπτωματική ανακούφιση του πόνου δρώντας επί των αισθητήριων νεύρων. Τα αποτελέσματα της TENS είναι στιγμιαία, αλλά βραχυπρόθεσμα.

Θερμότητας & Κρυοθεραπεία

Οι χρόνιες παθήσεις έχουν αποδειχθεί ότι επηρεάζονται θετικά από τη χρήση της θεραπείας θερμότητας. Η θερμότητα μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος στην περιοχή και να χαλαρώσει τους γύρω ιστούς, παρέχοντας ανακούφιση από τον πόνο.

Όταν τραυματίστεί, ο φυσικούς μηχανισμός επούλωσης του σώματος αντιδρά αμέσως, οδηγώντας σε πόνο και πρήξιμο.

Η κρύοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει το οίδημα και τον πόνο. Σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις φυσιοθεραπείας, μπορεί να επιταχύνει σημαντικά την επούλωση και περίοδο ανάκαμψης.

Neurodynamics

Τα Neurodynamics βασίζονται στην εφαρμογή και την ανακούφιση έντασης στα νεύρα. Χρησιμοποιείται για εξέταση αλλα και σαν αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας.

Με την εφαρμογή και την ανακούφιση έντασης στο νευρικό σύστημα, περιοχές με φλεγμονή, πίεση ή ζημιά, μπορούν να επηρεαστούν θετικά από την αύξηση της ευελιξίας των ιστών.

Advertisements